Nieuwe UC 300-kogellagerunits van SKF

20/10/2020

De nieuwe UC 300-kogellagerunits van SKF hebben een superieure afdichting en sterkere borging en zijn uitwisselbaar met alle JIS-behuizingen (Japanse industriële normen).

Met de introductie van de nieuwe UC-serie kogellagerunits biedt SKF een uitgebreide keuze aan betrouwbare lagers die met korte levertijd beschikbaar zijn.

De nieuwe UC 300 is ideaal voor gebruik in zeer vervuilde industriële omgevingen, waar de levensduur van de lagers vaak korter is door het binnendringen van procesmaterialen zoals modder, stof, houtsnippers of water. Om deze problemen op te lossen is de UC 300-serie uitgerust met een in de praktijk bewezen afdichtingstechnologie. Het lager heeft ook een behuizing met een massieve basis zodat er maar weinig plaatsen zijn waar vuil of vocht opgesloten kunnen raken.

De UC 300-serie is leverbaar met boringen tot 100 mm.

Typische toepassingen zijn transportbanden, riemschijven en kettingtransmissies en kranen. Ze zullen vooral van nut zijn op gebieden als materiaaloverslag, landbouw, bouwmachines, HVAC-systemen, textielindustrie, metaalverwerking en mijnbouw.

Deel dit artikel