Over Narviflex

Als de klant met een vraag zit, zeggen we nooit ‘neen’

Niemand in de Benelux is beter uitgerust dan Narviflex om de industrie te dienen met transportbanden in alle vormen en formaten, een breed gamma industriële plastics en alle aandrijfcomponenten van de Premium merken.

 

Narviflex en Dovesco - Sterke Partners !

Narviflex heeft aangekondigd op 3 April 2020, een partnership aan te gaan met Dovesco

Klik HIER voor het Persbericht !

Service - First Class natuurlijk !

Deze brede waaier aan producten en diensten koppelen we bij Narviflex aan een superieure dienstverlening. Narviflex gaf als eerste in de sector een nieuwe invulling aan ‘24-uur service’: U bent niet binnen 24 uur geholpen, zoals het vaak toegepast wordt. U kunt Narviflex elk uur van de dag bereiken (in een dag zijn er 24 uren en in een week 7 dagen) en we komen onmiddellijk, ook op Kerstavond.

U krijgt ook niet een call-center aan de lijn (dat uit de lucht komt gevallen), maar een Narviflex ingenieur van wacht, die het probleem samen met u analyseert en de juiste producten en services in gang zet.

Meer over onze montage-mogelijkheden

Ik heb NU 24/24h Service nodig

R&D - Laboratorium

Een rubber transportband heeft een “safety factor” van minimaal 8 en liefst 10. Staat u daar bij stil ? Wij wél ! Want dit wil zeggen dat transportbanden zo gevaarlijke onderdelen van machines zijn, dat ze 8 à 10 keer overgedimensioneerd worden, om te beletten dat ze afknappen en mensen in de buurt verwonden of doden. Bent u zeker dat uw leverancier checkt dat dit allemaal in orde is ?

Kunststof transportbanden transporteren dikwijls onverpakte voedingsmiddelen. Ze dienen dus te voldoen aan de Europese voedingsnormen en migratietesten. Dit geldt tevens voor bv. onze snijplanken voor in slachthuizen.

De groep Narviflex investeert veel tijd en middelen in het begeleiden en controleren van haar toeleveranciers. Daarom hebben we ook een eigen laboratorium en werken we samen met de material-labs van de universiteiten.

Kies voor ons i.p.v. die korte-termijn prijsdumper, u kan op twee oren slapen, wij controleren alles in uw plaats !

Narviflex is een Familiebedrijf

Narviflex/Narviplastx is eigendom van 2 familiale holdings en daar zijn we fier op !

We kunnen snel beslissen over belangrijke investeringen, marktwijzigingen of nieuwe producten.

Ons zusterbedrijf Rindus is een joint venture tussen Narviflex en eveneens een familiale aandeelhouder : ook daar zijn de voordelen van deze constructie overduidelijk : snelle beslissingen, engagement en dynamiek !

Groei

Narviflex ontstond in 1994 toen Dirk Berden en Geert Helsen de transportbandfirma in Geel (B) waar ze in dienst waren, overnamen. Van 7 werknemers, inclusief Dirk en Geert, is Narviflex gegroeid naar meer dan 150 werknemers nu verspreid over zes vestigingen.

Een eerste expansiefase waren de jaren 2008-2009, in de nasleep van de ‘grote’ schuldencrisis die de wereldeconomie bijna tot stilstand bracht. In die jaren realiseerde Narviflex de geografische verbreding met vestigingen in Gent (B), Grâce-Hollogne (B) en Venlo (NL). Recent zijn daar Sint-Pieters-Leeuw (B) en Drachten (NL), hoog in Friesland, bij gekomen.

Narviplastx werd in 2012 opgericht. Dit zorgde voor sectoriële verbreding. De producten van Narviplastx worden in tal van sectoren ingezet. Daardoor zijn nu zowel de grootste koekjesproducent ter wereld als een van de belangrijkste staalproducenten in de Benelux klanten.

In 2015 tenslotte werd de specialist in industriële aandrijvingen Rindus opgericht, samen met Rudi Ramaekers, die al jaren actief is in de aandrijfwereld.

Ben je ook benieuwd naar de volgende stap ? Stay Tuned op deze website !

Waar komt de naam 'Narviflex' vandaan ?

Dirk en Geert:
“In 1994, toen we na de management buy-out de enige aandeelhouders werden, hebben we afgesproken om een wereldatlas open te gooien en met de eerste letter op de linkerpagina een korte en krachtige naam te vormen. Die moest bij voorkeur ook wat Scandinavisch klinken omdat onze belangrijkste leverancier toen van daar kwam”.
“De atlas viel open op een ‘N’. Los van elkaar, zonder erover te spreken, schreven we ‘Narvik’ op een blaadje. Dat was de naam van een havenstad in Noorwegen. Dat bleek een belangrijke haven te zijn voor ijzerertsoverslag, bekend om zijn talrijke transportbanden. Een geweldig dubbel toeval. We hebben dus Narvik behouden.”
“Maar toen we dat enkele jaren later wilden registreren was de naam al bezet. We hebben er dan Narviflex van gemaakt, wat onze flexibiliteit benadrukt.”

Narviflex Social Life

Onze boodschap verspreiden !

Narviflex Social Life

Narviflex laat zich graag zien ! Hieronder een uittreksel van onze kanalen om onze merken en bedrijven te laten zien. Volg de links om er meer van te weten !

Andere kanalen :

Autosport – Circuit Zolder, Simulator en GHK Racing

Voetbal – ASV Geel

Wielersport

Rotary en Rotaract Zonhoven

 

Video

Voka Lokaal Award voor Narviflex

Narviflex gaat in Kempen Zuid met de Voka Lokaal Award aan de haal ! Bekijk hier de video !
Print Friendly, PDF & Email