SUV met ingebouwde transportbanden ?

09/12/2018

Mega-SUV’s krijgen transportbanden voor bagage en boodschappen

Ford heeft een patentaanvraag ingediend voor een uniek idee dat het laden en lossen van een SUV veel eenvoudiger zou kunnen maken: ingebouwde transportbanden.

De rolbanden zijn geïntegreerd in de stoelen op de derde zitrij en worden operationeel wanneer de rugleuningen naar voren worden geklapt. In de beschrijving wordt uitgelegd hoe het systeem nuttig zou kunnen zijn in de steeds groter groeiende SUV’s van nu, waardoor het voor eigenaren gemakkelijker wordt om spullen helemaal naar voren te plaatsen vanaf de achterklep.

Er zijn al andere oplossingen bedacht in het verleden, zoals handmatig uitschuifbare laadvloerbakken, maar geen enkele daarvan heeft hetzelfde effect als de rolband van de kassa bij de supermarkt. Ford heeft nog geen plannen aangekondigd om de transportband in productie te nemen, maar als SUV’s groter blijven worden, is het wellicht ooit noodzakelijk. 

(bron : Algemeen Dagblad)

Narviflex verheugt zich hier uiteraard al op ! Binnenkort kan u “op garage” komen bij ons, voor onderhoud van uw transportbanden.

Deel dit artikel